Starmoen fritidspark

 

30. juni 1976 herjet en av norgeshistoriens største skogbranner på Starmoen i Elverum. Brannen startet ved den kommunale søppelfyllplassen på Hornmoen hvor man drev kontinuerlig brenning av søppel og avfall. Klokka 21 ga brannsjefen beskjed om at brannen var under kontroll. Da hadde brannen kommet til Prærien på Jømna med kornåkere og hogstflater. I løpet av åtte-ni timer ble 9000 mål med skog flammenes rov. Mange fryktet at området skulle bli en ørken der det ville bli umulig å etablere ny skog. Men fryktet ble aldri virkelighet. I brannområde ble Starmoen fritidspark etablert og i dag med tilbud som blant annet motorsport, travbane, flyplass og golfbane i området.

Starmoen flyplass
Det nasjonale seilflyanlegget er Norges største og best utviklede luftsportsanlegg. Det har internasjonale mål for konkurranser innenfor seilflyging, motorflyging, mikroflyging og mange grener innenfor modellflyging. Anlegget driftes av Norges Luftsportforbund / Seilflyseksjonen. Ole Reistad Senter utgjør kurs/konferansedelen av anlegget med overnattingsalternativer i rom og hytter. Norges Luftsportforbund og lokale klubber tilbyr både grunnleggende og videregående pilotutdanning innenfor seilfly, mikrofly og motorfly. Prøvetimer og introduksjonsturer kan bookes ved henvendelse til booking@ors.nlf.no eller fra klubbene på Gardermoen seilflyklubb og Elverum flyklubb.

Elverum Golfklubb
Golfbanen på Starmoen fritidspark eies og drives av Elverum Golfklubb. 18 hulls banen ligger på sandgrunn og den er lett å gå, selv i regnvær. Velkommen til golfspill i en avstressende atmosfære.

Starmoen Go-kartbane
NMK Elverum driver med gokart som sport og holder treninger onsdag 17-21 og lørdag 11-17 for de med egen gokart. NMK Elverum har også gokart for utprøving til de minste for å finne ut om gokart som sport er noe for de.
Du kan ta kontakt med Joker Event for utleie av gokart. De har utleie mandag, torsdag, lørdag 17-20 og søndag 13-18. Sesongen går fra april til slutten av oktober. Se for mer info på Joker Event.  

Starmoen Travbane
Starmoen travbane er en 1.000 meters bane og har 80 hester i trening og oppstalling. Det ligger i et fint område å trene og kjøre hest i. Travtrener Bjørn Steinseth tar imot besøk for omvisning og fortelle om sitt arbeid. Det er mulighet for å være med å kjøre tandemvogn.
Bjørn kan kontaktes på telefonnummeret 90 79 23 59.
 
Følg Starmoen fritidspark på facebook.